نرخ فزاینده خشونت و قتل؛ حمایت از حقوق زنان به سبک اروپایی
این ژستهای اروپایی در مناسبتهای مختلف و با انتشار گزارشها، یافتههای نظرسنجیها و بررسیها فرو میریزد و چهره واقعی نقض حقوق زنان در این قاره خود را آشکار میکند و رسوایی جدی را برای اروپاییها رقم میزند.
۲۵ نوامبر (۵ آذر) روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان یکی از روزهایی است که کشورهای اروپایی درپی انتشار آمار سالانه با دشواری قابل توجهی مواجه میشوند.
در سال جاری نیز انتشار گزارشها پشتپرده سیاه ادعاهای حمایت از حقوق زنان اروپا را آشکار کرد.
یک نظرسنجی رسواکننده درباره خشونت علیه زنان در اروپا
در حالی که بررسیها نشان میدهند که از هر سه زن در اتحادیه اروپا یک نفر قربانی خشونت شده است، یک نظرسنجی جدید فاش کرد که فقط یک چهارم زنان قربانی، خشونت علیه خود را به مقامهای مربوط گزارش میدهند.
براساس نظرسنجی یورواستات، آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا و موسسه اروپایی برابری جنسیتی انجامشده در بازه زمانی بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، فقط یک نفر از هر چهار زن، حوادث خشونتآمیز را به مقامهای مسئول گزارش میدهند.
زنان در فنلاند در قیاس با همتایان خود در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بالاترین نرخ خشونت فیزیکی، تهدید یا خشونت جنسی را تجربه کرده اند؛ در این کشور ۵۷ درصد زنان یکی از انواع خشونت را تجربه کردهاند؛ سوئد با ۵۳ درصد و مجارستان با ۴۹ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
نظرسنجی یادشده همچنین نشان داد که ۴۲ درصد از زنان جوان بین ۱۸ تا ۲۹ سال در محل کار خود آزار جنسی را تجربه کردهاند که بالاترین میزان در میان همه گروههای سنی مورد نظر است.
از دیگر یافتههای نظرسنجی یادشده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حدود ۵۰ میلیون زن ۱۸ تا ۷۴ ساله معادل ۳۱ درصد جمعیت زنان در اتحادیه اروپا خشونت فیزیکی یا جنسی را در بزرگسالی تجربه کردند.
- خانه در اتحادیه اروپا مکان امنی برای زنان نیست و درصد بالایی از خشونتها علیه زنان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خانهها رخ میدهند.
- از هر ۸ زن یک زن در اتحادیه اروپا خشونت جنسی شامل تجاوز جنسی را تجربه کرده است.
کارشناسان میگویند که خشونت علیه زنان در کشورهای اتحادیه اروپا ریشه تاریخی دارد و مبارزه با آن نیازمند تحول و تغییرهای جدی در قوانین و فرهنگ است.
در عین حال، شمار قابل توجهی از زنان در اتحادیه اروپا به دلیل ترس از انتقام، برچسب خوردن، سرزنش، طرد شدن از دایره اجتماعی خود یا به این دلیل که ممکن است باور نشوند، خشونتی را که برایشان اتفاق افتاده گزارش نمیکنند.
با وجود این مهمترین دلیل آنها از گزارش نکردن حوادث خشونتبار، بیاعتمادی به نهادها و دشواری دسترسی به عدالت است.
- بیشتر بخوانید:
- خشونت علیه زنان در غرب؛ افزایش قربانیان در میانه شکاف عمیق بین ادعا و واقعیت
- خشونت خانگی در اروپا؛ واقعیتی که هر روز پررنگتر میشود
افزایش خشونت علیه زنان اروپایی در محل کار
در حالی که دورکاری ناشی از همهگیری کرونا با کاهش دادن خشونت علیه زنان خشونتهای خانگی علیه این افراد را افزایش داده بود، با پایان دورکاری زنان اروپایی با نرخ فزایندهای از خشونت در محل کار روبرو شدند.
تجزیهوتحلیل چارچوبهای قانونی نشان میدهد که قوانین اروپایی موجود در مورد خشونت علیه زنان در محل کار هنوز برای رسیدگی به تحولات اخیر تنظیم نشده است.
این در حالی است که اتحادیههای کارگری از افزایش خشونت علیه زنان بهویژه در بخشهای خط مقدم مانند بخش بهداشت و مراقبت اجتماعی، ... خبر میدهند و در این باره بهشدت ابراز نگرانی میکنند.
البته زنان اروپایی با دیجیتالی شدن محیطهای کاری در معرض جدی خشونت سایبری از جمله آزارواذیت سایبری، نقض حریم خصوصی و سوگیریهای جنسیتی از طریق اتکا به هوش مصنوعی نیز قرار گرفتهاند.
یافتههای یک نظرسنجی دیگر در اروپا نشان میدهد که ۷۲ درصد از اتحادیههای کارگری در ۱۵ کشور عضو اتحادیه اروپا میگویند که قوانین کشورشان برای مقابله با خشونت و آزارواذیت در دنیای کار به اندازه کافی قوی نیست.
براساس اعلام مقامهای اروپایی، تغییرهای اخیر در دنیای کار به این معنا است که زنان بهطور فزایندهای با خشونت فیزیکی یا آزارواذیت آنلاین مواجه میشوند؛ کار در خانه بهصورت دورکاری خشونت خانگی را افزایش داده است، زنان در خط مقدم خدمات عمومی با بودجه ناکافی با سوءاستفادههای بیشتری روبرو هستند و دیجیتالی شدن منجر به آزارواذیت سایبری فزاینده شده است.
خانه؛ مکانی ناامن برای زنان اروپایی
سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود درباره پدیده قتل زنان در جهان اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ حدود ۸۵ هزار زن در سراسر جهان کشته شدند که ۶۰ درصد این قتلها به دست اعضای خانواده قربانیان رخ داد.
براساس برآوردهای جهانی جدید درباره قتل زنان، روزانه ۱۴۰ زن و دختر در سراسر جهان جان خود را از دست میدهند.
سازمان ملل اعلام کرد که ارقام نشان میدهند که در سطح جهانی، خطرناکترین مکان برای یک زن خانه است، چراکه بیشتر قتلهای مربوط به پدیده قتل زنان در خانه رخ میدهند.
براساس گزارش سازمان ملل، قتل زنان در اروپا و قاره آمریکا، بیشتر به دست شریک زندگی رخ میدهد.
در عین حال، بیتوجهی کشورهای اروپایی به این بحران، شمار قربانیان را افزایش میدهد؛ فرانسه در کنار آفریقای جنوبی و کلمبیا در جمع کشورهایی قرار دارد که تعداد قابل توجهی از زنان قربانی قتل زنان، پیشتر درباره خشونت به مقامها گزارش داده بودند.
انتهای پیام/